Den anonyma grundaren av Sushiswap har enligt uppgift avslutat lurad efter att ha konverterat alla sina sushi-tokens till ETH den 5 september. Rapporter om den påstådda bluffen kom några dagar efter att sushi-token, som gafflades från Uniswap-protokollet, steg upp i värde till $ 10 i bara 24 timmar.

En Twitter-användare Spensernoon först gjort anklagelserna

Sushiswap-grundaren lämnar enligt uppgift bedrägerier som sushi-token-prisbehållare

I en serie till synes krångliga tweets har dock kocken Nomi, den självutnämnda skaparen av Sushiswap , förnekat anklagelserna. Skaparen twittrade:

Folk frågade om jag lämnade lurad. Jag gjorde inte. Jag är fortfarande här. Jag kommer att fortsätta att delta i diskussionen. Jag hjälper till med den tekniska delen. Jag hjälper till att se till att vi lyckas migrera.

Sushiswap-skaparen jämför sedan sina handlingar med vad Satoshilite (Charlie Lee-skapare av Litecoin) gjorde och hur ”Litecoin inte hade några problem att överleva.”

Ändå verkar kocken Nomi motivera sina handlingar och insisterar på att han förtjänar Bitcoin Code:

”Du kanske inte tycker att jag förtjänade den ETH ? Jag tror att mina bidrag motiverade det. Jag skrev migreringskoden. Jag gjorde alla granskningar. Jag samordnade de största LP-poolerna någonsin. Jag skapade ett stort samhälle. Jag sprang upp 100-tals LP-bluffprojekt. Allt på en vecka. ”

Sushiswap-skaparen anstränger sig också för att påminna sina motståndare om allt arbete han har gjort ensam. Skaparen antar att symbolens prisvolatilitet har skapat oönskat tryck

”Och det är vad jag gör. Jag skapade en idé. Jag skapade gemenskapen. Jag gjorde det bäst när jag inte (sic) har pris under press. Och om du tror på samhället. Du tror på idén. Du stanna. Om inte, är du fri att lämna. Det är ett öppet experiment. Inga strängar kopplade till, sade den trassiga skaparen.

Under resten av tweetsna känner grundaren sina handlingar som godartade medan han klagar på att ”allt jag fick var att skylla och FUDing.

Sushi-token noterades på Binance den 1 september och enligt rapporter hade Defi-likviditetsförsörjningsplattformen lyckats ha medel värda 1,2 miljarder dollar under låsning. Ändå började token-priset sjunka och sjönk 60% (på 24 timmar) till $ 1,50 vid skrivandet.

Under tiden tycktes ethereum ( ETH ) -token ta en ledtråd från fallande defi-tokens efter att ha sjunkit 17% till $ 320 under samma period. Trenden verkade också vara densamma med många andra defi-mynt som YFI, LEND och LINK.

Chainlink-token LINK minskade på samma sätt med en tvåsiffrig siffra på 19,7% till 10,19 $ medan Polkadot-token minskade med 28% till 3,83 $.

Resten av marknaden verkar dock ha förluster i genomsnitt 6% eller mindre. Bitcoin sjönk under 10 000 dollar under samma period.

Von admin